"Željeznice RS" na korak do stečaja

Bez autora
Feb 16 2011

"Željeznice Republike Srpske" otići će u stečaj ako se nastavi raditi kao do sada. Polovičnim kompromisom sinoć je okončan devetodnevni štrajk u "Željeznicama", čiji je akumulirani gubitak iz prethodnih godina dosegao čak 159,6 miliona konvertibilnih maraka, što je samo 74 miliona manje od ukupnog kapitala preduzeća. Prići će se knjiženju gubitaka na teret kapitala. Spremni su da izvrše dokapitalizaciju "Željeznica" u iznosu njihovih potraživanja i omogućiti likvidnost preduzeća za naredni period. Svi zajedno, s rukovodstvom i sindikatima, moramo da se odredimo u kom pravcu bi se preduzeće razvijalo i na koji obim usluga treba da se usmjeri u narednom periodu.

"Željeznice RS" na korak do stečaja"Željeznice Republike Srpske" otići će u stečaj ako se nastavi raditi kao do sada, konstatirao je danas premijer RS-a Aleksandar Džombić. 

Polovičnim kompromisom sinoć je okončan devetodnevni štrajk u "Željeznicama", čiji je akumulirani gubitak  iz prethodnih godina dosegao čak 159,6 miliona konvertibilnih maraka, što je samo 74 miliona manje od ukupnog kapitala preduzeća.

Džombić je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da će se prići knjiženju gubitaka na teret kapitala.

- Spremni smo da izvršimo dokapitalizaciju 'Željeznica' u iznosu naših potraživanja i omogućimo likvidnost preduzeća za naredni period. Svi zajedno, s rukovodstvom i sindikatima, moramo da se odredimo u kom pravcu bi se preduzeće razvijalo i na koji obim usluga treba da se usmjeri u narednom periodu - rekao je Džombić.

Gubici su evidentni u putničkom saobraćaju.

Entitetski premijer tvrdi da je s upravom i sindikatima dogovorena izrada novog pravilnika o sistematizaciji kako bi se utvrdio eventualni višak radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik